İl Milli Eğitim Müdürümüz Halil İbrahim Akmeşe, Özel Eğitimden Sorumlu Şube Müdürümüz Fırat Sarıkaya ile birlikte Alime Paşa Özel Eğitim Uygulama Okulunu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.
Özel eğitim öğrencilerimizi sınıflarında ziyaret eden Akmeşe, enstrüman çalan öğrencilere eşlik etti, oyunlarına katıldı ve birlikte keyifli zamanlar geçirdi. Otizm spektrum bozukluğu olan öğrencilerin aktivitelerine de katıldıktan sonra duyu bütünleme* odalarını gezerek atölyeler hakkında bilgi aldı. Duyu bütünleme atölyelerindeki el-göz koordinasyonu, ışık tepki ölçümü odalarını ve ev ortamında ne gibi etkinlikler yapılabileceğini gösteren örnek daireyi inceleyen Akmeşe, buradaki materyalleri de kullanarak çalışmaları deneyimledi.
AKMEŞE: "ÖZEL EĞİTİME İHTİYAÇ DUYAN ÖĞRENCİLERİN ALDIĞI HİZMET ÖNEMLİDİR."
Öğretmenlerle bir araya gelen ve yapılan çalışmaları dinleyen Müdürümüz Akmeşe; özel eğitim gereksinimi duyan öğrencilerin aldığı hizmetin çok önemli olduğunu vurgulayarak velilerin bu süreçte daha aktif rol alması gerektiğini ifade etti. Yaptıkları çalışmalar ve gösterdikleri büyük özveriden dolayı öğretmenlere de ayrı ayrı teşekkür etti.
* DUYU BÜTÜNLEME NEDİR?
Duyusal Bütünleme; bireyin kendi vücudunu ve çevresinden gelen duyumları organize eden, vücut ile çevre arasındaki uyumu sağlayan nörolojik bir işlemdir. Duyu bütünlüğünü sağlayamayan bireyler için uygulanan duyu bütünleme terapisiyle çocukların yaşadıkları duyusal tecrübelerin nörofizyolojik uyumu sağlanarak çocuğun çevresiyle olan sosyal, duygusal ve fiziksel etkileşimi artırılmaya çalışılır. Duyu bütünleme çalışmalarını yapmak için hazırlanmış materyallere sahip duyu bütünleme odaları mevcuttur.