2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı sene başı okul/kurum müdürleri toplantısı, Yalova İl Milli Eğitim Müdürümüz Halil İbrahim Akmeşe'nin başkanlığında Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlendi. Toplantıya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, beş ilçe Milli Eğitim Müdürü, şube müdürleri, resmi ve özel okul/kurum müdürleri katılım gösterdi. Bu önemli toplantıda, eğitimde kaliteyi artırma ve öğrencilerin çok yönlü gelişimini sağlama konuları üzerinde duruldu.
"SONUÇ ODAKLI DEĞİL SÜREÇ ODAKLI OLMALIYIZ"
Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürümüz Halil İbrahim Akmeşe, yaz tatili boyunca okullarda yürütülen onarım ve tadilat çalışmalarına değinerek, yeni eğitim öğretim yılına büyük bir titizlikle hazırlandıklarını belirtti. Neredeyse tüm okullarda yapılan bu çalışmalar sayesinde fiziki şartların iyileştirildiğini ve öğrenme ortamlarının daha verimli hale getirildiğini vurguladı. Eğitimde sadece sonuçlara değil, süreçlere odaklanmanın önemini dile getiren Akmeşe, öğrencilerin yalnızca akademik başarılarının değil, sosyal, kültürel ve ahlaki gelişimlerinin de gözetildiğini ifade etti.
"MESLEKİ EĞİTİMDE KÖKLÜ DEĞİŞİKLER YAPTIK VE YENİ OKULLAR AÇTIK"
Geçen yıl yaptığımız çalıştay ve sektör temsilcileriyle gerçekleştirdiğimiz buluşmalar ile ilimizde mesleki eğitimde köklü değişiklikler yapıldı. İş gücünün olmadığı, istihdam talebi olmayan bölümler kapatıldı yerine ilimizi ilgilendiren sanayi ve turizme dayalı bölümler açtık. Bazı okullarımızın öğrenci yoğunluğuna göre takas yaptık. Bunun yanında Termal 'de Altınova'da yeni okullarımızı açarak 92 yeni derslik kazandırdık.
"TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ VE YENİ MÜFREDAT UYGULUYORUZ"
Yeni eğitim öğretim yılında, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin hayata geçirileceğini belirten Akmeşe, bu modelin 1, 5. ve 9. sınıflarda uygulanmaya başlanacağını duyurdu. Bu modelin, eğitimde öğrencilere çok yönlü bir yaklaşım sunmayı hedeflediğini vurguladı. Akmeşe, öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin bu sürece hazırlıklı olması gerektiğini ve eğitimde kaliteyi artırmaya yönelik çabaların uzun vadede büyük faydalar sağlayacağını söyledi. Ayrıca, bu yeni müfredat ile birlikte öğrencilerin eleştirel düşünme, problem çözme, yaratıcı beceriler geliştirme gibi 21. yüzyıl yetkinliklerinin güçlendirileceğini kaydetti.
"YENİ MÜFREDLATLA EBA'YI DAHA ETKİN KULLANACAĞIZ"
Eğitimde dijital kaynakların kullanımının önemini vurgulayan Akmeşe, EBA'nın (Eğitim Bilişim Ağı) yeni müfredat kapsamında daha etkin kullanılacağını belirtti. Bakanlığın dijital platformları ve ders içeriklerinin, öğretmenler ve öğrenciler tarafından daha verimli şekilde kullanılmasının hedeflendiğini açıkladı. Bu sayede, öğrencilere sağlanan kaynaklarla derslerin destekleneceğini ve ek bir kaynağa ihtiyaç duyulmadan eğitimin zenginleştirileceğini belirtti.
"YALOVA EĞİTİMİ GELİŞTİRME STRATEJİSİ (YEGES) DEVAM EDECEK"
Geçtiğimiz yıl başlatılan ve büyük bir başarı sağlayan Yalova Eğitimi Geliştirme Stratejisi (YEGES) hakkında da değerlendirmelerde bulunan Akmeşe, YEGES'in öğrenci gelişiminde oynadığı rolün önemini vurguladı. Bu strateji ile eğitimin çeşitli alanlarında verilerin toplanıp analiz edilmesi ve bu veriler doğrultusunda iyileştirme çalışmaları yapılması hedefleniyor. Yarışma başvurularından kan bağışı etkinliklerine, projelerden sportif faaliyetlere kadar pek çok alanda elde edilen verilerin, eğitimde bir kültür oluşturacağına dikkat çekti. Son olarak, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından yeni eğitim öğretim yılının tüm eğitim camiasına başarı ve hayırlı olması dilekleriyle toplantı sona erdi.