YALOVA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023 Eğitim Vizyonu

2023 Eğitim Vizyonu

      İlimizde, Millî Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu tanıtımının ardından, “Temel Eğitim ve Ortaöğretim Kurumları Vizyon Belgesi” çalışmalarına 2018 Ekiminden itibaren, İl Milli Eğitim Müdürümüzün önderliğinde başlanmıştır. ARGE birimi tarafından 2023 Eğitim Vizyon Belgesi incelenerek felsefe ve uygulama aşamaları gözden geçirilmiş, yönetim ve öğretmen kademelerinde homojen bir şekilde, tanıtım-istişare toplantıları planlanmıştır. Vizyon Belgesi özetlenerek, Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün geçmiş yıllardaki Stratejik planları da birlikte değerlendirilmiş ve 5 farklı Tema belirlenmiştir. Yapılan çalışmalar doğrultusunda “Örnek-Taslak Uygulama Kılavuzu” hazırlanmış, yapılan tanıtım ve istişare toplantılarıyla, paydaşlardan öneriler alınarak, “Yalova Eğitim Vizyonu Uygulama Kılavuzu” içerik geliştirme çalışmalarına hâlihazırda devam edilmektedir. Tüm Yalova eğitim camiası ve diğer paydaşların katılımı sağlanarak, mevcut okul ve kurumlarımızın gelişimine ivme kazandırmak üzere, “okul kapasite ve kalitesini geliştirmeyi hedefleyen çalışmaları vizyonuna katan, ileri görüşlü okul profilleri oluşturmak”, nihai hedefimiz doğrultusunda, çalıştay yapılması planlanmıştır. Hazırlanan “Çalıştay Takvimi” doğrultusunda il merkezi ve ilçelerde düzenlenmesi planlanan sürecimiz devamlılık arz etmektedir.


 

Bahçelievler Mahallesi Şehit Ömer Faydalı Caddesi No 190 77200 Merkez/YALOVA - 0226 811 00 25 (PBX) ... Ek Bina 0226 813 34 37

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.