Page 9 - e-Dergi_Calikusu_07032022.pdf
P. 9

KANTİN VE YEMEKHANE ÇALIŞANLARINA



        HİJYEN EĞİTİMİ







        VERİLDİ






        “Okul Kantinlerine Dair Özel
        Hijyen Kuralları Yönetmeliği”
        kapsamında müdürlüğümüze
        bağlı okullarda bulunan kantin
        ve yemekhane çalışanlarına
        hijyen eğitimi verildi.



        İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık   mesi  ve  kişisel  hijyen  eğitimi,  İl  ÜRÜNLERDE
        Müdürlüğü ve İl Tarım ve Orman     Tarım  ve  Orman  Müdürlüğünde  OKUL GIDASI LOGOSU
        Müdürlüğü  iş  birliğiyle  verilen   görevli  Veteriner  Hekim  Gülcan   2019  yılında  Resmi  Gazetede  ya-
        eğitime 75 okul gıda işletmesi ça-  Özer Karakuş tarafından da gıda     yımlanarak yürürlüğe giren “Okul
        lışanı katıldı. Halk Eğitim Merkezi   işletmelerinin özel hijyen gerekli-  Gıdası  Logosu  Uygulaması  Usul

        Konferans Salonunda gerçekleş-     likleri, gıdaların hazırlanması, de-  ve Esasları”na ilişkin tebliğ kapsa-
        tirilen eğitimin açılışı İl Milli Eği-  polanması,  satışı  ve  sunumu  ile   mında okullar bünyesinde faaliyet
        tim  Müdürlüğü  adına  İş  Sağlığı   personel hijyeni konularında katı-  gösteren  kantin  işletmelerinde
        ve Güvenliğinden sorumlu Şube      lımcılara bilgiler verildi.          satılacak  ambalajlı  gıdaların  üze-
        Müdürü  Ramazan  Kayran  tara-     Okul Gıdası Logosu Kullanımı ko-     rinde  Okul  Gıdası  Logosu  kulla-
        fından  yapıldı.  Milli  Eğitim  Ba-  nusunda da bilgilendirilen katılım-  nımına  ilişkin  kurallar  belirlendi.
        kanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Tarım   cılara  ilerleyen  tarihlerde  Hijyen   Tebliğ  kapsamında  okullarda  Ba-
        ve  Orman  Bakanlığı  iş  birliğiyle   Belgesi  verilecek.  Denetimlerde   kanlıklar  tarafından  dağıtılacak
        yayımlanan “Okul Kantinlerinde     de istenecek olan bu belgeyi işlet-  okul  sütü,  üzüm  gibi  ürünlerin
        Satılacak  Gıdalar  ve  Eğitim  Ku-  melerin  çalıştıkları  yerde  bulun-  üzerinde  de  Okul  Gıdası  Logosu
        rumlarındaki Gıda İşletmelerinin   durmaları gerekiyor.                 yer alacak.
        Hijyen  Yönünden  Desteklenme-
        si” konulu genelge çerçevesinde
        öğrenciler ve çalışanlar için sağ-
        lıklı  beslenme  ortamlarının  sağ-

        lanması hedefleniyor.
        İl  Milli  Eğitim  Müdürlüğünde
        görevli  Sağlık  Bilgisi  Alan  Der-

        si  Öğretmeni  Özlem  Bakaroğlu
        tarafından  eğitim  kurumlarında
        satışı  uygun  olmayan  gıdalar,  İl
        Sağlık Müdürlüğünde görevli Di-
        yetisyen Merve Yücel tarafından
        sağlıklı beslenme, gıda zehirlen-


                                                             YALOVA                                              9
   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14